Nog voor de races op Skerries werden afgewerkt, was alle zin voor deze “road race” in Ierland al vergaan.
Gisteren, zaterdag, kwam immers William Dunlop om het leven. Zeer triest nieuws omdat William zich eerder al had teruggetrokken uit de (als gevaarlijk beschouwde) Isle of Man TT. William Dunlop legde toen zijn prioriteit bij zijn zwangere vrouw.

Gisteren ging het dan mis bij de eerder onbekende Skerries 100 Road Race. Tijdens de trainingssessie ging Dunlop omstreeks 17u lokale tijd van de baan bij Sam’s Tunnel. Zijn overlijden werd later op de avond bevestigd.

William Dunlop laat zijn zwangere vrouw en zijn dochtertje achter en is na oom Joey en vader Robert het derde familielid uit de legendarische Dunlop familie uit Ballymoney in Noord-Ierland die bij motorraces het leven laat. De omstandigheden werden niet vrijgegeven.

(foto: causewaycoastcommunity)