Dit weekend was het Duitse Internationale kampienschap (IDM) te gast op de omloop van Zolder. Een ideale gelegenheid om onze landgenoot en koploper in Duitsland, Bastien Mackelsn aan het werk te zien. Zijn belangrijkste tegenstander is dit seizoen de Ukrainiër Ilya Mikhalchek, op de BMW van Alpha… Van Zon. En dat laatste is een gekende naam in Zolder.

Ilya Mikhalchik op de Wilbers BMW was bijzonder wreed voor onze landgenoot Bastien Mackels en de Alpha Van Zon BMW. Mackels had gehoopt op een thuiszege en op vele punten voor het kampioenschap. Hij nam ook de beste start en leidde tot in de laatste ronde. Mikhalchik had al in de derde ronde het aanvankelijke gat dat Mackels had geslagen verkleind. En in de 17de en laatste ronde ging hij onherroepelijk voorbij aan de Belg. Mikhalchik won race 1 voor… 25 duizendste van een seconde.

Maar uitstel is geen afstel. Bij de start van de tweede race, op zondag, werd Mikhalchik al in de eerste linkse er af gereden door de Honda van Jan Halbich. En Mackels, die kon doorgaan om de tweede race te winnen voor Stefan Kerschbaumer (MPB Racing Yamaha) en diens teamgenoot Daniel Kartheininger.

Het voorval nivelleerde de kampioenschapsstand opnieuw een beetje met 1 Mikhalchik aan de leiding met 133 punten, voor Mackels met 126 punten. Julian Puffe, teamgenoot van Mikhalchik, staat derde met 82 punten. De volgende afspraak is in het weekend van 27-29 juli, op de Schleizer Dreieck.

(foto: idm.de/credit: Dino Eisele)