Van de broeierige hitte in Terlicko (Tsjechië), gingen de deelnemers aan het IRRC (International Road Racing Championship) naar heel andere condities op het befaamde circuit van Imatra, in Finland. Regen op vrijdag, nat en bewolkt op zaterdag en zondag. Een andere wereld.

Laurent Hoffmann maakte de verre verplaatsing want de “Delaur” Kawasaki rijder had natuurlijk een derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap te verdedigen. Maar het voordeel ging aanvankelijk naar de concurrentie. Op zaterdag was de zege voor de Finse thuisrijder Pauli Pekkanen op MV Agusta. De Yamaha rijders deden er een goede zaak met een tweede plaats voor puntenleider Mathieu Lagrive en een derde plaats voor Jonathan Goetschy. Hoffmann tikte aan op een 20ste positie.

Een minpuntje dat kon worden rechtgezet op zondag met de zege in een tweede race die in twee delen werd verreden (een gevolg van de crash van Bian aan de befaamde “spoorwegovergang”). Laurent Hoffmann (Kawasaki) koos voor profielbanden op een nog vochtige piste en dat bleek de beste keuze te zijn. Hij eindigde voor Thomas Walther (Yamaha) en Lukas Maurer (Kawasaki) nadat hij eerder in het eerste deel al een vierde plaats wegkaapte achter Pekkanen, Lagrive en Walther. Goetschy liep tegen een tijdstraf en werd naar een 7de plaats teruggeslagen. Lagrive eindigde buiten de punten. De resultaten zijn echter nog niet officieel dus is het nog even afwachten wat de definitieve uitslag zal brengen maar het ziet ernaar uit dat Hoffmann zijn eerste zege van 2018 in het IRRC op zak heeft!

De volgende afspraak voor het IRRC is in Chimay, België, op het einde van juli.

(foto: w.bouchez)