• Markus Reiterberger en de Alpha Racing-Van Zon-BMW) lijken wel onoverwinnelijk. Op Misano werd er een nieuwe spectaculaire zege gehaald in het European Superstock 1000 Championship, de vierde al van dit seizoen. Het vergroot uiteraard de voorsprong die Reiterberger al had in de tussenstand van het kampioenschap. Hij telt nu 14 punten voorsprong met nog twee manches te gaan. De Duitser leidde van start tot finish op Misano en eindigde voor Maximilian Scheib (Aprilia Racing Team) en Riccardo Russo (Motocorsa Racing).
  • Een mooi verhaal was er ook na afloop van de race voor het WK Supersport. Manuel Bastianelli (Prodina Ircos Team) scoorde er zijn eerste zege in een WK wedstrijd toen hij met 3/100ste van een seconde voorbleef aan Mika Pérez (Kawasaki ParkinGO Team). Manuel González (Pertamina Almería BCD Junior Team by MS) eindigde als derde. Des te mooier was de zege voor Bastianelli aangezien de Italiaan hier eenmalig aantrad met een wildcard! De Spaanse Ana Carrasco blijft de leidster in het kampioenschap.

 

(foto: worldsbk.com)