De Belgian Twin Trophy haakte vorig weekend aan met de passage van het BK Snelheid op de omloop van Assen. Op een zinderende piste waren er duidelijk afgetekende winnaars. Maar in de Belgian Twin Trophy maakt dat de pret er niet minder om…

In de Belgian Twin Trophy waren er twee overtuigende zeges van poleman Felix Klinck (Kawasaki Z650) op Bart Van Calster (Yamaha MT-7). Zowel zaterdag als zondag finishten de beide heren op de posities 1 en 2. De winnaars van de Thunder-categorie mochten beide keren op de derde trede van het podium plaatsnemen.

Op zaterdag was dat Kris Steenhaut op Ducati 1000SS. Hij bleef voor aan merkgenoot Berten De Klippel.
De Klippel was dan weer op zondag de beste “donderman“. Hij hield BTT-er Nico Verelst (4de op zijn 650cc eigenbouw Ducati) af en Christiaan Govaerts (Ducati 900SS), tweede in de klasse Thunder.

Het telwerk in de kampioenschapsstand moet nog gebeuren maar het lijkt nu al zeker dat Bart Van Calster zijn voorsprong op Jerome Varlet (5de en 7de in Assen) in de tussenstand zal uitbreiden, terwijl Klinck met tweemaal 25 punten terug opschuift richting seizoenspodium.
In het Thunder klassement blijft Govaerts aan de leiding maar hij moet wel van zijn voorsprong inleveren op Berten De Klippel en Kris Steenhout.

De volgende manche is er van 27 tot 29 juli in Chimay.

(foto: btt/facebook)