• Jorge Lorenzo (Ducati Team) toonde zich op vrijdag de snelste in de Grand Prix Deutschland op de Sachsenring. De Ducatirijder klopte Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing) met 2/10de seconde en Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar), die al in de eerste sessie de snelste was. In totaal bleven 18 rijders binnen dezelfde seconde! Xavier Simeon besloot met de Reale Avintia Ducati GP16 tweemaal op de 25ste en laatste positie. In de tweede vrije sessie nam bij EG 0.0 MarcVDS de Duitse publiekslieveling Stefan Bradl het stuur over van de nog steeds geblesseerde Franco Morbidelli.
  • De Spanjaard Xavi Vierge (Dynavolt Intact GP) zette de bakens in de Moto2 op deze vrijdag. Hij was de beste in een felbevochten categorie waarbij de top 6 nog niet eens door 1/10de seconde werd gescheiden! Vierge was sneller dan Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) voor 0.025 seconde en de eigen teamgenoot Marcel Schroetter (0.004 sec. achter Marquez).
  • Thuisrijder Philipp Oettl (Sudmetal Schedl GP Racing) was de snelste in de tweede vrije training en eindigt de vrijdag van de Duitse Grand Prix als snelste in de Moto3. Hij bleef met een kleine marge (0.042 sec!) voor aan Tony Arbolino (Marinelli Snipers Team) en de leider in de tussenstand Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3). Het was ook even uitkijken naar de prestatie van Vincente PĆ©rez bij zijn debuut op de Reale Avintia Academy KTM. De vervanger van Loi eindigde op een 24ste plaats.

 

foto: motogp.com