Er worden dit seizoen in het road racen wel bijzonder zwarte bladzijden geschreven. Nadat er al doden te betreuren vielen in de Isle of Man TT vorige maand en de Skerries 100 vorige week slaat het noodlot opnieuw ongenadig toe in de Southern100

De Southern 100 races worden gereden in het zuiden van het gekend Isle of Man. Maandagavond moest de Britse rijder Tom Robinson al in kritieke toestand worden afgevoerd na een ongeval in de trainingen. Vandaag, vrijdag 13 juli, was er een ongeval waarin vier rijders waren betrokken. De Brit James Cowton liet daarbij het leven. Maar ook Manxman Ivan Lintin moest met ernstige verwondingen worden afgevoerd en hij zou in kritieke toestand verkeren. De andere betrokkenen, Jamie Coward en Mickey Evans, liepen verwondingen aan de benen, de armen en de schouder op.

Cowton werd gisteren, donderdag 12 juli nog tweede in de 650cc race (achter winnaar Adam McLean) en vierde in de solo kampioenschapsrace, waarin Lintin dan weer tweede werd achter winnaar Dean Harrisson. Maar de 600cc “challenge” race werd Cowton fataal terwijl de motorracewereld gelaten afwacht hoe de toestand van Robinson en Lintin zal evolueren.

Het lijkt een bijzonder dodelijk seizoen te worden op de Ierse wegen. Binnen twee weken zijn er de Armoy Road Races.

(foto: facebook)