Het werd op de Sachsenring een negende opeenvolgende overwinning voor de Spanjaar Marc Marquez. Toch was het geen saaie race!

Het was vooral in de beginfase een boeiende race, waarbij Lorenzo met de Ducati snel aan kop ging, met Rossi op de tweede plek en Marquez derde. Maar toen Lorenzo een gaatje dreigde te slaan ging Marquez tot de aanval over. Hij passeerde Rossi en zijn Yamaha en dichtte het gat met de leider. Na een tiental rondes plaatste Marquez zijn aanval, ging voorbij Lorenzo en kon zijn voorsprong geleidelijk uitbreiden. Lorenzo zakte steeds verder weg, viel nog in de klauwen van de privé-Ducati van Petrucci, en van Vinales. Vinales kon uiteindelijk nog naar de derde plaats, achter zijn kopman Rossi, die hier de beste prestatie van het jaar neerzette. Maar de winst was voor Marc Marquez, die meer dan ooit “the King of the Ring” blijft.

  • Onze landgenoot Xavier Simeon profiteerde van een reeks uitvallers en incidenten. Hij werd 19de in de klassering.
  • In Moto2 was er een mooie race voor Brad Binder, die er met Red Bull KTM zijn allereerste zege in de klasse pakte. Hij won voor Joan Mir (EG 0,0 MarcVDS) en Luca Marini (Sky Racing VR46), Rossi’s schoonbroer uiteraard.
  • De Moto3 leverde weer een prachtige en spannende race waarin een kopgroep van 18 rijders lang onder elkaar vocht. Uiteindelijk toonde Jorge Martin zich weer de snuggerste en terwijl zijn concurrenten her en der van de piste vielen, sloeg de Spanjaard van Del Conca Gresini het beslissende gat en reed naar de zege, voor Marco Bezzecchi (Redox PruestelGP) en John McPhee (CIP Green Power).

foto: motogp.com