De Sachsenring zag afgelopen weekend in de Red Bull Rookie Cup twee zeges voor Öncü, al waren het de broers die elk hun deel van de koek pakten. Deniz op zaterdag en Can op zondag.

De beide Turkse broers beheersen daarmee het kampioenschap dit seizoen. Tegenstand kwam er aanvankelijk van Carlos Tatay. De Spaanjaard kon bij de seizoensopener in eigen land op het circuit van Jerez nog een manche op zijn naam schrijven. Daarna echter was het al Öncuü wat de klok sloeg: liefst vier koersen van de 7 kwamen toe aan Can Öncü, eentje was er nu ook voor Deniz. Yuki Kunii pakte die ene zege op Mugello maar de Japanner speelt niet meer mee in het kampioenschap. Enkel de Tsjech Filip Salac zou nog kunnen meespelen. Door regelmatige puntenklasseringen staat hij derde in de stand, op 65 punten van leider Can. Maar dan moet Salac dringend aan de slag en moet hij overwinningen scoren. Vijf kansen liggen nog open met de verplaatsingen naar de Red Bull Ring, Mugello en Aragon.

De Belgen lagen op de Sachsenring wat verder terug in het klassement. Tweemaal een 11de plaats voor Barry Baltus, tweemaal een 14de plaats voor Sasha De Vits. Zij blijven in de tussenstand nagenoeg status quo op respectievelijk een 8ste en een 13de plaats.

Volgende afspraak: de Red Bull Ring in Oostenrijk op 11 en 12 augustus.

(foto: rookiescupredbull.com)