• Fabio Di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3) won zijn allereerste race in de Moto3. De Italiaan was de beste van een uitgebreide kopgroep aan rijders en bleef voor aan Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) en lokale held Jakub Kornfeil (Redox PrustelGP), toch lang in gevecht om de leiding. Kornfeil toonde zich gisteren de slimste in de kwalificatie toen hij tijdig de pits verliet voor een ultieme ronde en heel wat gerenommeerde rijder de boot misten. Marco Bezzecchi (Redox PrustelGP) klom moeizaam naar een zesde eindplaats en neemt in de tussenstand van het kampioenschap opnieuw de leiding over van de in Tsjechië afwezige Jorge Martin. Het valt uiteraard te bekijken of Martin er volgende week alweer bij zal zijn tijdens de Oostenrijkse wedstrijd…
  • In Moto2 was de zege voor Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) na een zeer dicht op elkaar verreden race. De Portugees won van poleman Luca Marini (SKY Racing Team VR46) en Francesco Bagnaia (SKY Racing Team VR46 Kalex) Oliveira staat aan de kop in de tussenstand van het kampioenschap, met twee punten voorsprong op Bagnaia.