De Brit Dean Harrison, uitkomende voor het Silicon Engineering team, is voorlopig de snelste man in de Ulster Grand Prix. Na de eerste kwalificatietrainingen op woensdag topt hij de tabellen in Superbike en Supersport.

Met een ronde van gemiddeld 132.45 mijl per uur was hij sneller dan zijn belangrijkste uitdagers, Peter Hickman en Manxman Connor Cummins, die 131 ml/u rondes neerzetten. Davy Todd (Racing Suzuki) was vierde snelste voor Davo Johnson op Tyco BMW.

De andere snelle man was Derek McGee, met de Joey’s Bar Honda 250 de snelste in de Ultra Lightweight en met de KMR Kawasaki van IEG Racing ook nog eens de beste in de Supertwin. Maar in de Superbike sessie ging het weer even mis. Er was een onderbreking met rode vlag en de raceleiding bevestigde dat McGee en Seamus Elliott naar het ziekenhuis werden afgevoerd, mogelijk met breuken.

Een opvallende afwezige was trouwens Michael Dunlop. De Noord-Ier reed geen wedstrijd meer sedert zijn broer William omkwam verleden maand bijde Skerries 100. Ulster wedstrijdleider Noel Johnston verklaarde zelfs dat “niemand meer iets gehoord had of contact had met Michael Dunlop”. Is de dood van zijn broer (na de ongelukken van zijn vader en ook zijn oom), de druppel die de emmer uiteindelijk doet overlopen, zelfs bij een Michael Dunlop?

Op donderdag, vanavond dus, zijn er nog races voor de Supersport 600, Supertwin, Ultra Lightweight en Superbike.

(foto: ulstergrandprix.net/credit Rod Neill – Pacemaker press)