Opnieuw een zwaar verdict voor de road race discipline. De Franse rijder Fabrice Miguet volgt in een triest rijtje met William Dunlop, Dan Kneen, James Cowton en Adam Lyon. Miguet overleed gisteren aan de verwondingen die hij opliep tijdens een ongeval in de Ulster Grand Prix van afgelopen week.

Miguet, uitkomende voor het Optrimark Road Racing team, ging aan Joey’s Windmill met zijn Kawasaki van de baan in de Superstock race tijdens de Ulster Grand Prix road race en werd in kritieke toestand naar het hospitaal gebracht. Daar overleed hij gisteren. De Fransman, die een bedrijf heeft in motoren, werd 49 jaar oud.

Na de Isle of Man TT races (met Kneen en Lyon), de Skerries 100 (Dunlop) en de Southern 100 (Cowton) wordt Miguet de vijfde rijder die het leven laat in de Noord-Ierse road races dit seizoen terwijl in vier van de tot nu verreden zes road races er een dodelijk slachtoffer te betreuren valt.

(foto: twitter/bbc)