• Francesco Bagnaia (SKY Racing Team VR46) won de Moto2 race op de Red Bull Ring. De Italiaan won nog maar eens de race vanop pole, een specialiteit van Bagnaia want hij zegevierde in alle races die hij vanop pole kon starten! Hij moest daartoe wel titelconcurrent Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) afhouden, een duel dat pas in de alleslaatste bocht werd beslist. Luca Marini (SKY Racing Team VR46), nog steeds in uitstekende vorm, pakte de derde plaats nadat Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) nog van de baan ging in de laatste bocht van de laatste ronde… Bagnaia houdt met 189 punten nipt de leiding in de tussenstand in handen voor Oliveira (186 punten). Marquez volgt al op grotere afstand met 113 stuks.
  • Marco Bezzecchi (Redox PrüstelGP) haalde een zeer mooie zege in de Moto3. De Italiaan startte voor het eerst vanop pole en haalde tot jolijt van de verzamelde KTM bonzen op hun eigen circuit zijn tweede carriérezege. Bezzecchi moest er wel vol voor aan de bak. Hij sloeg een klein gaatje in het begin van de race en slaagde erin die afstand tot de finish te behouden. Jorge Martin (Del Conca Gresini) maakte indruk door met gebroken pols en amper vijf dagen na zijn operatie, de gehele race mee te vechten voor de koppositie! Hij moest uiteindelijk in de ultime slotfase de duimen leggen voor een sterk teruggekomen Enea Bastianini (Leopard Racing), die nog tweede werd. Bezzecchi loopt nu iets verder uit in de tussenstand met 158 punten, tegenover 146 voor Martin.