De Red Bull Rookies Cup was te gast binnen het MotoGP weekend op de Red Bull Ring. Aan de start ook onze landgenoten Sasha De Vits en Barry Baltus. De zeges werden verdeeld onder een Japanner en een Spanjaard maar het was de Turkse 15-jarige kampioenschapsleider Can Öncü die weer bijzonder sterk uit de hoek kwam.

In de eerste race voor de Red Bull Rookies Cup startte Ryusei Yamanaka voor het eerst vanuit pole position en hij zette die om in een schitterende overwinning. De 16-jarige Japanner leidde gedurende de 17 rondes van de race een jagend peloton aan rijders maar bleef voor aan de Spanjaard Xavier Artigas en puntenleider Can Öncü. De Turk stormde wel van een 14de startplaats naar het podium. Onze landgenoot Sasha De Vits eindigde op de 15de plaats, net voor onze andere Belg Barry Baltus.

In de tweede race van het weekend voor de jonge wolven deed Xavier Artigas zijn voordeel en pakte de zege. Opnieuw moest de winnaar het hoofd bieden aan een jagend pak. Negen rijders finishten zowat binnen dezelfde seconde! De 15-jarige Spanjaard haalde het van Can Öncü en de Tsjech Filip Salač. Can Öncü blijft zo zitten met een perfecte podiumscore. De Turk, die opnieuw kwam aanzetten vanop een 8ste startpositie, finishte alle races van het seizoen al in de top 3 en verstevigt zijn leiderspositie in de tussenstand. Barry Baltus lukte een 12de eindpositie, Sasha De Vits kwam als 17de over de streep.

De volgende wedstrijd voor de Red Bull Rookies Cup is op 8 september in Misano, opnieuw in het voorprogramma van de MotoGP

(foto: motogp.com)