Het Supermoto seizoen bouwt zich langzaam verder op naar zijn apotheose, de Supermotard op Mettet. Maar die komt er pas aan in de derde week van oktober en ondertussen ging het kampioenschap natuurlijk in strak tempo voort. Een overzicht van wat er gebeurde tot nu toe.

Met 184 deelnemers werd de opening van het Belgisch Kampioenschap Supermoto in Mettet een record editie! De dag begon met zware regenval maar daarna klaarde het op en kon de races op een droog circuit worden verreden. Bij de Prestiges ging de zege naar Kevin Viellevoye gevolg door Romain Kaivers en de Nederlander Devon Vermeulen. Ook in de superfinale was Kevin Viellevoye de snelste.

Midden mei, op Hemelvaartdag, ging het dan naar de kartingpiste van Spa-Francorchamps voor de tweede Belgische afspraak. Het werd een wedstrijd verreden onder een stralende zon en gedomineerd door de Belgische kampioen Kevin Vieillevoye. Koers dan naar het Nederland voor een passage bij onze Noorderburen (met ook Benecup wedstrijden in Lelystad, en een dubbel voor Veillevoye, en Enter). In Berghem namen begin juni meer dan 70 Belgische supermoto rijders deel aan de BeNeCup wedstrijd. Deze allereerste Nederlandse supermoto organisatie kreeg trouwens veel lof toegezwaaid. Bij de prestiges ging de zege naar ‘onze’ Kevin Viellevoye maar in de Superfinale moest hij de duimen leggen voor de Nederlander Devon Vermeulen.

Liefst 193 deelnemers zorgden in het eerste weekend van juli voor een recordeditie van de traditionele Supermoto Masters in het prachtige domein van Bilstain. De zege bij de prestiges was voor Kevin Viellevoye voor Jan Deitenbach en Romain Kaivers en ook de superfinale leverde hetzelfde podium op.  In het Nederlandse Den Dungen vond het daaropvolgende weekend de 6de manche plaats van de BeNeCup supermoto. Kevin Viellevoye verstevigde er zijn leidersplaats in de BeNeCup Prestige met 2 reekszeges. De Nederlander Devon Vermeulen werd tweede voor Oliver Pope.

Nog vier wedstrijden staan er op het programma, waaronder Chimay en Battice, voordat het seizoen wordt gesloten in het weekend van 19 tot 21 oktober in Mettet. Kevin Veillevoy en Romain Kevers lijken de koek te gaan verdelen binnen het BK Open (dat naast deze algemene klassering nog vele nevenklassementen telt). In de BeneCup heeft diezelfde Veillevoye zonodig nog meer voorsprong op de achtervolgers Oliver Pope en Devon Vermeulen in het “Prestige” klassement.

(bron: fmb-bmb/foto’s: Tony Henssen)