Het BK Snelheid ging richting oosten, naar Oschersleben, en dat is toch al een aardig eind op weg naar Berlijn. Een handvol dappere Belgen gingen mee en streden voor de punten in de tussenstand bij de Superbike en Supersport.

Een gemengd Duits-Belgisch startveld zag in race 1 voor de “Moto1000”, waarin de rijders voor het BK Superbike aantraden, de zege gaan naar de Yamaha R1 van de Duitser Tim Holtz. De BK-rijders weerden zich kranig met een tweede plaats voor Yan Ancia en een derde podiumstek voor Kenny Meersman met onze noorderbuur Mike Cleutjens als vierde. Meersman en Cleutjens waren uiteidelijk toch opgeklommen vanuit een 9de en 10de startpositie!
Maar in de Belgische rangschikking vertaalde dat zich naar een zege voor Ancia met de BMW S 1000 RR, voor Meersman (Aprilia RSV4) en Cleutjens (Yamaha R1). In de punten reden Kevin Neyt, vierde “Belg” op een 13de plaats algemeen met de Suzuki GSX R 1000, Davy Maes, vijfde op de 18de plaats algemeen met de Yamaha R1 en tenslotte Steven Gaelens, met zijn Kawasaki ZX 10R de zesde van de BK rijders op de 19de plaats algemeen en tevens winnaar bij de Juniors. Sander Claesen met de Aprilia RSV4, als achtste gestart, zag de finish niet.

De BK Superstock gingen logischerwijze van start in de Duitse “Moto600”. De Duitser Paul Fröde (Honda CBR600) won op zaterdag race1 in de categorie voor de Deen Sören Jäger (Kawasaki ZX6R). Tom Kohnen volgde met de Yamaha R6 op 13 seconden op de derde plaats en was de eerste Belg en de Junior winnaar. Eric Harmegnies kwam met zijn Yamaha R6 als 18de aan de finish, pakte de punten voor de tweede plaats bij de Juniors terwijl Inter rijder Gregory Dewilde (Yamaha R6) de eindmeet niet haalde en een mooie 5de startplaats in rook zag opgaan.

Zondag: opnieuw Ancia en Kohnen

Tim Holtz mocht zijn zege van de zaterdag nog eens overdoen in de zondagse manche . Yan Ancia (BMW S1000 RR) toonde zich weeral de beste Belg op plaats twee maar deze keer gaf ook Sander Claesen present. Hij zette de Aprilia RSV4 op de derde podiumtrede en werd gevolgd door Cleutjens (Yamaha) op de vierde stek. De andere Belgen zaten iets verder terug in het peloton met Neyt (Suzuki) toch weer mooi 10de, Meersman (Aprilia) als 12de algemeen en Maes (Yamaha) op de 15de plaats voor Galens, 16de algemeen.

Bij de “600” was het deze keer Jäger die voor Fröde eindigde. De Duitser Kevin Laurien (Yamaha R6) schoof op het podium en daardoor strandde Tom Kohnen deze keer op een vierde plaats algemeen. Maar in de BK uitslag scoort Kohnen hiermee wel de dubbelzege en een dubbele winst bij de Juniors. Marmignies tikte deze keer als 11de aan, en Gregory Dewilde zorgde er op de 16de plaats voor dat alle Belgen deze keer aan de finsh stonden van de Superstock race.

Het BK Snelheid gaat nu naar het Luxemburgse Colmarberg, op 8 en 9 september. Dichter bij de Belgische grens en dus mogen we daar waarschijnlijk ook een grotere delegatie aan BK rijders verwachten.