Vraagt u zich ook af wat er nu te gebeuren staat met Livio Loi, tot voor kort onze hoop in Moto3? Sinds zijn verdwijnen uit het wereldkampioenschap is het erg stil geworden rond de Limburger. “Ons werk gaat verder“, zo liet Zelos vandaag weten aan Motorsportwereld.be

Het is inderdaad zo dat er een contract was met Reale Avinta maar dat werd in onderlinge overeenstemming door beide partijen ontbonden”, zo laat ons Simon David, de woordvoerder van Zelos weten. “Wij blijven echter het management van Livio Loi. En meteen na het stopzetten van het contract werd er gezocht naar oplossingen. We probeerden Livio onder te brengen in een ander team, we opperden de mogelijkheid dat Livio zou kunnen invallen voor rijders die tijdelijk niet kunnen deelnemen en we schoven hem naar voren als wildcard. Maar de realiteit was dat er voor Livio Loi geen plaats vrij was. Voorlopig zien we geen oplossing binnen het WK Moto3, en ook niet binnen het Spaanse [n.v.d.r.: hoog aangeschreven!] CEV kampioenschap.
Maar het werk gaat verder. Livio zou dit MotoGP weekend naar Silverstone gaan om verder contacten uit te bouwen. En er wordt ook gekeken naar mogelijkheden binnen de World Superbike weekends.

Wat was nu de oorzaak van de tegenvallende prestaties van Loi binnen Reale Avintia?

We weten van vroeger dat Livio Loi zeer snel kan zijn. Maar om snel te zijn heb je een bepaald samengaan van factoren nodig. Je kan niet echt één ding aanwijzen en zeggen van ‘dat is nu de reden’. Er is veel dat kan worden gewijzigd, er zijn vele details die een rol spelen. De klik is er niet geweest bij Reale Avintia. De juiste samenwerking met het team en de cocktail aan de nodige factoren, was er gewoon niet deze keer.

(foto: Zelos)