Deze vrijdagavond mochten de rijders op de Isle of Man Classic TT dan eindelijk de benen strekken nadat ze al dagen in de paddock gekluisterd werden door mist die vanop zee kwam binnendrijven. De track time was meer dan nodig!

De Senior en Junior Classic TT machines mochten de baan op en werden in de aanvangsfase van de sessie nog vergezeld van de Lightweights. John McGuinness had er meer dan zin in en zette een ronde met een gemiddelde van 104,27 mijl per uur. Hij was meteen de snelste man op de baan. Pech was er voor Dean Harrison, die eerder in de week de snelste was in de enige tot dan toe verreden sessie. Hij zette zijn Laylaw Racing 250 Yamaha aan de kant met pech, evenals Michael Rutter, die onderweg strandde en dus kostbare tijd op de piste moest missen. Meerdere rijders reden zogenaamde “plus 100” rondes, met een gemiddelde van meer dan 100 mijl per uur, zoals Jamie Coward (Manx Norton), Chris Swallow (Linsdell Enfield), Lee Johnston (Davies Motorsport Honda), Ian Lougher (John Chapman Racing Honda) en Maria Costello (Team Beugger Racing Honda). De snelste van de avond werd Dan Sayle met een rondje van 109 mijl per uur. Bij de Juniors was de beste ronde voor Phil McGurk (95.988mph ) gevolgd door Adam McLean (95.054) en Peter Boast (94.558)

Maar net voor de avondsessie om 20u plaatselijke tijd zou worden vrijgegeven zette de regen in over het westelijke deel van het eiland. De sessie werd dus afgeblazen en nu is alle hoop gevestigd op een bijkomende sessie op zaterdag. Een zaterdag waar het schema weer ernstig door elkaar zal worden gerammeld…

(foto: Leon Compernolle)