Jorge Lorenzo en Ducati haalden de pole op een nat Silverstone voor een MotoGP race die morgen iets vroeger van start zal gaan!

Tito Rabat crashte met de Reale Avintia machine in de vierde vrije training en de Spanjaard moest naar het hospitaal worden getransporteerd met een vermoedelijke beenbreuk. Het was de reden waarom de kwalificatiesessie met enige vertraging begon op Silverstone, terwijl men wachtte op de terugkeer van de medische helicopter.

In ieder geval waren het Bradley Smith (Red Bull KTM Factory Racing) en Jack Miller (Alma Pramac Racing) die via de omweg van de Q1 zich bij de laatste twaalf plaatsten. Met regen in het vooruitzicht legden de toppers de “wet” banden om en dat bleek de garantie voor een spannend kwartiertje kwalificatie. Enkel Jack Miller gokte op slicks maar ging wijd en verloor zijn toptijd. Deze keer lukte het truukje dus niet!
In moeilijke omstandigheden was het uiteindelijk Jorge Lorenzo (Ducati Team) die een mooie pole behaalde voor teamgenoot Andrea Dovizioso. Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) sloot de eerste startrij.out the front row at the British GP. De Honda’s van Crutchlow en Marc Marquez staan op de tweede rij, in gezelschap van de Pramac Ducati van Petrucci.

Onze landgenoot Xavier Siméon staat 22ste nadat hij Tech3 rijder Syahrin voorbleef en uiteraard ook zijn onfortuinlijke ploeggenoot Rabat, zonder tijd.
Morgen wordt de MotoGP uitzonderlijk gestart om 11u30 lokale tijd wegens het risico op regen en slecht weer. De starttijden van Moto3 en Moto2 dienen nog bevestigd te worden.

(foto: realeavintia/esponsorama)

  • In Moto2 was er de pole position voor Francesco Bagnaia (SKY Racing Team VR46), op een opdrogende baa. Hij bleef woor aan de verrassende Remy Gardner (Tech 3 Racing), die nu wel voor het eerst in zijn carrière mag starten vanop de eerste rij, en aan Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS).
  • In Moto3 was er opnieuw de grote Jorge Martin show. De Spanjaard van Del Conca Gresini zit nog steeds met een gebroken pols in het gips maar haalde desalniettemin toch de pole voor de race van morgen in de afsluitende minueten van de kwalificatie. Hij bleek op Silverstone nipt sneller -slechts 0.001 seconde! – dan Jaume Masia (Bester Capital Dubai) en Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing), 0.020 sseconde terug.