Dean Harrison won de Superbike Classic TT, de afsluitende race op de Isle of Man Classic TT. Voor Harrison was het zijn vierde zege op rij en zijn vijfde keer op het Classic TT podium.

Dean Harrison pakte van bij de start de leiding van de wedstrijd en werd in de aanvangsfase achterna gezeten door Michael Rutter en Gary Johnson. Johnson moest echter opgeven, waarna Connor Cummins op de derde plaats verscheen.
Met de pitstops wisselde de leiding een paar keer van handen maar uiteindelijk bouwde Dean Harrison een grote voorsprong uit van 59 seconden op Horst Saiger, die nog voorbij Manxman Connor Cummins naar de tweede plaats ging. Cummins eindigde als derde voor een andere bewoner van het eiland, Andrew Dudgeon

In de Junior Classic TT ging de zege naar Dom ‘the Bomb’ Herbertson, die na een felbevochten en warrige race zijn eerste Classic TT zege pakte.

Vandaag maakte de organisatie bekend dat Dan Sayle, een rijder die werd afgevoerd op zaterdag na een crash in de Lightweight klasse, in kritieke toestand verkeert maar dat hij “stabiel” zou zijn.

(foto: Leon Compernolle)