Jorge Lorenzo zette voor Ducati de pole position in de GP van San Marino op het circuit van Misano in Italië. Lorenzo deelt de eerste rij met Jack Miller en Maverick Vinales.

Lorenzo ging vroeg in de sessie naar een verbetering van zijn eigen pole record uit 2016. Hij zette de 1.31.763 en beheerste daarmee de kwalificatietraining. Hij maakte het zichzelf moeilijk door daarna op zijn tweede motor te blijven terwijl de eerste machine klaar stond voor gebruik. Er volgde een lange bandenwissel maar uiteindelijk lukte hij in de eindfase nog 1.31.629 en zette zijn eigen record nogmaals scherper.

Jack Miller zette de Pramac Ducati op een tweede plaats, Vinales redde meer dan de meubelen door de Yamaha in de eindfase nog op een derde plaats te loodsen.
Marc Marquez leek een kandidaat voor de pole en had drie runs voorzien. Maar een val in zijn tweede reeks betekende veel tijdverlies terwijl de Spanjaard naar de pits terug spurtte om met de andere machine nog een gooi te doen naar de eerste rij. Hij strandde echter als vierde.

Xavier Siméon verdedigde zich aardig in de Q1, wat gezien de grote namen die aanwezig waren in die eerste sessie geen sinecure was. Met de 22ste plaats zet hij zich voor Luthi, Abraham en Syahrin, zijn voornaamste tegenstanders.

 

(foto: realeavintia/esponsorama)