Francesco Bagnaia (SKY Racing Team VR46) won vanop pole de Moto2 Grand Prix van San Marino. Het was voor de Italiaan zijn zesde zege van het seizoen. Bagnaia loopt zo uit in de WK stand op achtervolger Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo), die in San Marino de Duitser  Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP) achter zich kon houden.

De Moto3 race begon met spektakel toen een crash zes rijders tegen de vlakte zag gaan. Met Masia, Canet, Sasaki, Bastianini en Bulega uit de weg was het Marco Bezzecchi (Redox PrustelGP) die de race in de hand leek te hebben en zijn voorsprong in het WK op Martin leek uit te breiden. Maar Bezzecchi deed zichzelf de das om met een valpartij in de slotrondes. In de sprint naar de lijn was het tenslotte Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing) die zijn voordeel deed. Hij won zijn eerste GP zege voor Jorge Martin (Del Conca Gresini) die op het einde van de dag dan toch weer de beste zaak doet in de WK stand en de leiding overneemt.