Afgelopen weekend vond op het testcircuit van bandenfabrikant Goodyear, in het Luxemburgse Colmar-Berg en onder een prachtige nazomer zon, de voorlaatste wedstrijd plaats van het BK en de Benecup voor supersports-superbikes.

Ook in 600cc klasses waren er gecombineerde races, met ook hier heel wat duels. Joeri Mertens maakte weer indruk want de “junior” won het Supersport klassement met zijn Kawasaki ZX6R. Bij de Inters was er aanvankelijk nog vreugde bij¬†Gregory Dewilde (2de algemeen) nadat hij met de Yamaha R6 winnaar werd van de eerste wedstrijd voor Mike Ceupens.

In de tweede reeks was er minder goed nieuws want Gregory Dewilde kwam zwaar ten val in deze slotreeks en werd lange tijd langs het parcours verzorgd. Hij werd zwaargewond (met meerdere breuken aan nek, wervelkolom en heup) overgebracht naar het ziekenhuis in Luik.

De algemene zege ging deze keer naar de junior-rijders met Eric Harmegnies, voor Joeri Mertens en Gregory Botty met de Yamaha R6 (de Luxemburger Anen laten we even buiten beschouwing in de Belgische klassementen, maar de man werd wel derde op de baan). Mike Ceupens was de enige overgebleven “inter”.

Beschouwen we de aparte Junior klassementen dan zien we een haasje over tussen de winnaars: race 1 gewonnen door Mertens voor Harmegnies en race 2 gewonnen door Harmegnies voor Mertens. Botty was in beide gevallen derde.

In het Supersportkampioenschap ontstaat nu wel een vreemde situatie. We moeten ervan uitgaan dat Dewilde buiten strijd is voor de komende maanden en dat betekent dat of Laurent Hoffmann nog met de titel kan gaan lopen, of Mike Ceupens. Hoffmann haalde al vijf zeges uit de zes wedstrijden waarin hij maar deelnam en staat 27 punten achter Dewilde. Ceupens telt enkel de eenzame Luxemburgse zege en een resem aan tweede plaatsen en staat 37 punten achter Dewilde, wat betekent dat als hij de volgende races wint, hij alsnog de titel krijgt. Maar beide heren kunnen besluiten om het op zijn beloop te laten en de beker toch aan de gewonde Dewilde over te laten.

 

(foto’s: Jan Vermeer)