Afgelopen weekend vond op het testcircuit van bandenfabrikant Goodyear, in het Luxemburgse Colmar-Berg en onder een prachtige nazomer zon, de voorlaatste wedstrijd plaats van het BK en de Benecup voor supersports-superbikes.

Er werden twee gecombineerde races met de 600cc en de 1000cc machines verreden en dat zorgde voor vuurwerk. Het was opnieuw een mooie reclame voor de nationale wegraces. Vooraan zagen we prachtige duels tussen Sander Claessen (Aprilia), Yan Ancia (BMW) en noorderbuur Mike Cleutjens (Yamaha). Ancia had een rotstart in de eerste reeks (schakelproblemen op de BMW 1000RR op de startgrid) maar twee foutjes van Claessen zorgden ervoor dat Ancia terug kon aansluiten en alsnog won.

In de tweede reeks hetzelfde spektakel waarbij Ancia al snel de maat nam en Cleutjens op de tweede positie zijn voorwiel onderuit remde. De machine schoof op enkele passen van leider Ancia voorbij en ook Claessen aanschouwde het spektakel op de eerste rij. OPgave Cleutjens. Opnieuw luidde de uitslag Ancia voor Claessen en Marnix D’Hondt mocht deze keer de beker voor de derde plaats ontvangen.

De Aprilia piloot houdt nog steeds de leiding in zowel BK als BeNecup maar het gaat nog razend spannend worden binnen drie weken in Assen tussen Ancia en Claessen tijdens de laatste twee races van het seizoen. Binnen het BK liggen Claesen en Ancia binnen schootsafstand terwijl mathematisch ook Kenny Meersman nog een waterkansje heeft (maar dan moet hij alles winnen en mogen de anderen geen enkel punt meer halen).

(foto’s: Jan Vermeer)