• In Moto2 leek Alex Marquez (E.G. 0,0 Marc VDS) lange tijd de zege in handen te hebben maar het was uiteindelijk Brad Binder die met de Red Bull KTM van Ajo Racing de zege pakte na een mooi geplande race. Marquez zakte nog verder weg waardoor Francesco Bagnaia, tweede met de Sky Racing VR46 machine, uiteindelijk de beste zaak deed in het WK en zijn leiderspositie aanscherpte. De Italiaan Baldassarri (Pons HP40) vervolledigde het podium.
  • De Moto3 race werd de grote Jorge Martin show. De Spanjaard was zeer dominant, spurtte van bij de start weg vanop pole en sloeg een gat dat niemand meer kon overbruggen. Titelkandidaat Marco Bezzecchi kwam uiteindelijk nog van heel ver terug om de schade te beperken met een tweede plaats, voor Bastianini. Martin heeft nu 12 punten voorsprong op Bezzecchi.
  • De Red Bull Rookies raceten twee wedstrijden op Aragon en beide manches gingen naar de Turk Deniz Öncü, het tweelingbroertje van kersvers kampioen Can Öncü. Deniz zet daarmee een goede stap richting vice-kampioenschap zodat de Turkse broers anno 2018 het hele Red Bull Junior gebeuren compleet beheersten.
  • Voor Barry Baltus waren er een 15de en een 11de plaats, Sasha De Vits nam moest vrede nemen met een 10de en een 18de plaats in de respectievelijke races.