Superbike en supersport worden de woorden van het weekend.

Op Magny Cours gaat het World Superbike kampioenschap (en bijgevolg ook het Supersport kampioenschap) zijn eindfase in. En verrassend genoeg zal ook onze landgenoot Loris Cresson van de partij zijn bij de Supersport. Cresson brak twee weken geleden zijn sleutelbeen maar een paar weken rust moeten hem weer in het zadel krijgen! Verder is het ook wachten op wie er de titel zal wegslepen in de Supersport300 en in het EK Superstock 1000.

Naar Assen in Nederland dan. Daar zijn de British Superbikes te gast, die in hun play-off fase zitten. Spectaculair en spannend zijn hun wedstrijden steeds. Maar ook het Belgische kampioenschap snelheid zit op Assen en in het randprogramma van de BSB werken zijn hun kampioenschap af. Er zijn immers nog wat rekeningen uit te klaren voor de ereplaatsen.

En verder Duitsland in, op Hockenheim, kent het Duitse kampioenschap zijn besluit. Ook daar zijn er nog titels te verdelen en uiteraard gaat onze aandacht in het bijzonder naar het IDM Superbike 1000 kampioenschap. De Oekraïner Ilya Mikhalchik met de alpha Racing-Van Zon-BMW is favoriet maar onze landgenoot Bastien Mackels, op de Wilbers-BMW, heeft ook nog zijn kansen te gaan.

… en uiteraard ook nog CEV in Spanje (Jerez) met Moto3 en European Talent Cup voor Baltus, De Vleeschauwer en De Vits.

(foto: Philippe Damiens/Kallio Racing)