• De GRT fabrieks Yamaha’s voelen zich in de Supersport thuis op Magny Cours. Caricasulo en Mahias bezetten de eerste twee plaatsen op de startgrid. Ze worden gevolgd door de NRT Yamaha van Juls Cluzel. Sandro Cortese (Kallio Yamaha) had een valpartij en strandde op de 4de plaats, voor Krummenacher en de jonge Corentin Perolari met de wildcard. Loris Cresson haalde met de andere Kallio machine een 17de plaats.
  • In Supersport300 deed de Nederlander Scott Deroue de gouden zaak. Hij pakte de pole terwijl kampioenschapsleidster Ana Carasco bleef hangen op de 25ste plaats! Deroue start morgen met 10 punten achterstand, maar wel vanop pole terwijl Carasco zich vanaf de staart van het peloton naar voren zal moeten vechten. Heeft zij de titel vergooid in de kwalificaties?
  • Federico Sandi (Motocorsa Racing) werd de laatste rijder in de geschiedenis van het Europese kampioenschap Superstock 1000 om de pole op zijn naam te schrijven. Hij was op Magny Cours sneller dan puntenleider Markus Reiterberger (alpha Racing-Van Zon-BMW) met 0.013 seconde! Titelpretendent Roberto Tamburini (Berclaz Racing Team) start als derde en de andere uitdager,┬áMaximilian Scheib (Aprilia Racing Team) staat als vierde op de tweede rij voor de race van morgen.

(foto: Philippe Damiens)