Ook voor het EK Superstock 1000 werd het een afspraak met de geschiedenis. Het werd immers de laatste race van deze serie en er moest nog een laatste kampioen worden gekozen.

Markus Reiterberger en de alpha Van Zon BMW hadden de beste papieren maar dienden in alle geval nog rekening te houden met de Duitser Scheib op Aprilia en de Italiaan Tamburini op de Berclaz BMW. Sandi ging vanop pole duidelijk voor de dagzege en bezette quasi de gehele race de eerste positie. Reiterberger hield contact, eerst op de derde plaats, dan op de tweede plaats. Tamburini ging ondertussen zwaar in de aanval en rukte op naar voren. Scheib moest in gevecht voor de vierde positie maar hij ging tegen de vlakte aan de pitingang en werd uiteindelijk nog 14de.

Tamburini bracht het gevecht nog naar Reiterberger, die in de voorlaatste ronde nog even rechtdoor ging aan de chicane en zijn positie aan Tamburini moets laten.

De zege was voor Sandi, met Tamburini en Reiterberger op posities twee en drie. Het was voldoende voor Reiterberger om zich tot laatste kampioen te kronen van het Europese kampioenschap Superstock 1000.

(foto: worldsbk.com)