• In Moto2 zette Lorenzo Baldassarri (Pons HP40-Kalex) zich op een ietwat verrassende pole voor Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS-Kalex) en Luca Marini (SKY Racing Team VR46-Kalex). De titelpretendenten Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo-KTM) en Francesco Bagnaia (SKY Racing Team VR46-Kalex) sluiten aan op de vijfde en zesde positie. Zoals altijd in het competitieve veld van de Moto2 was het moeilijk om de ‘break’ te maken en liefst 19 rijders kwalificeerden zich in de 1’36” tijdenvork!
  • In Moto3 haalde Marco Bezzecchi (Redox PruestelGP) zijn voordeel uit de situatie met een pole, voor KTM merkgenoten Jaume Masia (Bester Capital Dubai) en de verrassende Kazuki Masaki (RBA BOE Skull Rider). WK-leider Jorge Martin (Del Conca Gresini Honda) toonde zich niet in zijn beste doen en besloot op de 13de plaats.

(foto: motogp.com)