Moto3 zag een razendspannende en bewogen race op het circuit van Buriram in Thailand. Het werd uiteindelijk DiGiannantonio die voor Del Conca Gresini de zege opstreek maar alles en iedereen keek naar de grote verliezer Bezzecchi (Redox Pruestel GP) en de grote winnaar Martin. Marco Bezzecchi vertoefde de hele race in de kopgroep, leidde ook diverse malen, maar geraakte in de slotronde wat gevangen achter de top. In de allerlaatste bocht werd hij echter onderuit gereden door een vallende Bastianini. Nul punten en weg alle voordeel dus! Jorge En dat was allemaal zeer goed nieuws voor Martin, de kampioenschapsleider die in het begin van de race op de sukkel was in 15de positie. Maar de vele incidenten en valpartijen brachten hem in de slotfase nog in aansluiting met de kopgroep. Het incident met Bezzecchi leverde hem uiteindelijk een vierde plaats op. Dala Porta en Foggia vervolledigden het podium. Met een klap heeft Martin nu opnieuw 26 punten voorsprong op Bezzecchi in de tussenstand

Moto2 zag ook een zeer geanimeerde en spannende race, waar het aankwam op een rechtstreeks gevecht tussen het Sky VR46 team en het KTM fabrieksteam. Francesco Bagnaia ging het rechtstreekse duel aan met uitdager Oliveira en na heel wat schermutselingen kon de Italiaan het gat slaan. Uit de achtergrond kwam dan nog een sterk rijdende Luca Marini opzetten die eerst KTM man Binder opzijzette en dan zich nog voorbij Oliveira werkte. Een gouden zaak voor Bagnaia, die nu 28 punten voorsprong pakt in het kampioenschap op de Portugees.

 

(foto: motogp.com)