Marc Marquez won in Thailand zijn zevende MotoGP race van 2018 en deed dat na een ongemeen spannend laatste paar rondes! De zevende wereldtitel komt nu heel dichtbij.

Marquez blijft voor vele MotoGP liefhebbers een controversieel karakter. Maar “hate him or love him”… een zege als vandaag in Thailand is gewoon een bewijs van absoluut groot meesterschap. Dovizioso en de Ducati waren snel. Marquez koos al gauw voor een positie weg van de strijd aan de kop tussen Dovizioso en Rossi, kwestie van de voorkant van de Honda koel te houden in de Thaise bakoven. In de eindfase testte hij zijn aanvalsplekken: wijd in de ene bocht, te kort in de andere, maar in die allerlaatste ronde paste alles weer in elkaar. Marquez ging voorbij Dovizioso, die riposteerde maar Marquez kon zeer kort door de laatste bocht en pakte de zege quasi op de lijn. Maverick Vinales werd mooi derde en had, achteraf bekeken zelfs nog kunnen meedoen voor de overwinning.

Al bij al was de allereerste MotoGP van Thailand een boeiend kijkstuk. Maar het exploot kwam van Marquez, met zijn eigenzinnige bandenkeuzes, met zijn valpartijen, met zijn mirakel-reddingen, met een passage langs de Q2, met de pole in de Q1 en tenslotte met deze overwinning in de allerlaatste bocht! Zijn 50ste pole, zeven zeges, twintig maal op rij op het podium. Als iemand hem nog van deze zevende wereldtitel kan houden dan zal die van heel goede huize moeten komen…

Binnen twee weken is er Motegi, opnieuw een circuit waar Dovizioso en Marquez ons een waar spektajelstuk kunnen bieden. Herinner u vorig jaar… Of misschien is er wel ene Jorge Lorenzo die zich zal komen mengen in het debat?

(foto: motogp.com)