Jonathan Rea zette zijn triomftocht in Argentiniƫ verder met besttijden in de derde en vierde vrije sessie, maar uiteindelijk ging Marco Melandri met de prijzen lopen.

Met een toptijd in de derde en de vierde vrije training leek niets de opmars van Rea en zijn Kawasaki te kunnen stoppen.
Eerst was er de Superpole1, en daar zagen we enkele ongewone gasten. Tom Sykes (Kawasaki) en Michael Van der Mark (Yamaha) dienden via de omweg van de Superpole 1 naar de ultieme kwalificatiesessie te gaan.

Melandri zette in de Superpole 2 in zijn beide snelste rondes de besttijd op de Auba.it Ducati. Sterker nog, de Italiaan lapte bijna een halve seconde aan de broek van Rea. Met amper nog wat seconden op de klok zette de Italiaan de definitieve pole met Rea niet meer bij machte om te repliceren.

Eugene Laverty vervolledigt de eerste startrij.