Er werd vooraf al wat gerekend rond de omstandigheden waarin Sandro Cortese dit weekend de titel in het WK Supersport zou kunnen halen. Maar Jules Cluzel deed er alles aan om zijn kansen voor Qatar te vrijwaren.

Cluzel ging er met de NRT Yamaha als een kanonskogel vandoor, tot ongenoegen van poleman Mahias (GRT Yamaha), een ongenoegen dat de Fransman tot na de finish zou meeslepen. Het werd voor een aantal toppers geen echt goede race. Krummenacher (Bahrdal Yamaha) ging op de sukkel en kon slechts op een zesde positie finishen. Caricasula legde de fabrieks Yamaha tegen het asfalt.

Sandro Cortese op de Kallio Yamaha kon uiteraard Cluzel niet laten ontsnappen en de Duitser zette de achtervolging in. Het kwam allemaal neer op de laatste rondes van de wedstrijd, toen Cluzel en Cortese om beurten de besttijden lieten noteren. In de allerlaatste ronde kon Cluzel uiteindelijk Cortese achter zich houden. Zege voor Cluzel, voor Cortese en Mahias.

Loris Cresson met de beste van het jaar?

Loris Cresson beleefde een prachtweekend. Hij kon in de Superpole1 met een tweede positie voor het eerst doorstoten naar de ultieme Superpole2 sessie en zette de Kallio Yamaha daar op een schitterende 10de positie. Tijdens de race rukte Cresson op naar de 9de positie maar werd vlak voor het einde van de wedstrijd nog door Barbera naar de 10de plaats gedwongen. Een 9de plaats blijft tot de mogelijkheden behoren want Barbera stond “under investigation” voor het afsnijden van het circuit. Een nieuwe top 10 positie dus voor Cresson, voor het eerste sinds Brno eerder dit jaar.

Voor Cortese en Cluzel gaat de strijd tot in Qatar. Cluzel loopt vijf punten in op Cortese. De Duitser staat nog steeds aan de leiding met 189 punten maar de Fransman is nu genaderd tot op 183 punten. Derde staat Mahias met 150 punten.

 

(foto: Philippe Damiens/Kallio Racing)