De liefhebbers hebben het gisterenavond natuurlijk met eigen ogen bekeken. Jonathan Rea schrapte nog maar eens een record uit de boeken. De Noord-Ier haalde in race2 in Argentinië de zege en heeft daarmee nu een onnavolgbare reeks van tien opeenvolgende zeges!

Deze keer had Jonathan Rea er iets langer werk mee nadat hij met de Kawasaki in de achtervolging moest van Xavi Fores en de Barni Ducati. De jonge Fores had de pole geërfd voor deze tweede race en besloot dan maar zijn kans te gaan. Zonder de banden te sparen ging hij vol in de aanval en opende aanvankelijk een kloof van 4,5 seconden op de fabrieksmachines van Marco Melandri en Chaz Davies.

Maar dan kwam de Jonathan Rea pletwals op kruissnelheid en pakte het Ducati fabrieksteam, dichtte het gat met Fores in enkele rondes en ging resoluut naar de leiding. Fores kon gelukkig zijn tweede plaats vrijwaren en dat leverde het Barni Racing team de titel op bij de privéteams en voor Fores bij de privérijders. Melandri, die klom nog eens op het podium en Jonathan Rea, die zijn naam wordt in steeds vettere letters genoteerd in het grote recordboek. Met zijn 10 zeges op een rij wipt hij over de Colin Edwards en Neil Hodgson, die beiden al eens 9 opeenvolgende zeges haalden (in respectievelijk 2002 en 2003).

(foto: worldsbk.com)