Xavier Siméon haalde gisteren op Motegi een mooie zestiende positie maar diende zich vandaag weer in de normale orde te schikken met een 22ste plaats na de kwalificatie in Q2.

De beste dag die ik tot nu toe had in de MotoGP”, noemde Siméon zijn prestatie gisteren, nadat hij een zestiende tijd liet noteren. Maar vandaag was hij opnieuw kansloos in de Q2 en morgen start hij vanuit een 22ste plaats voor de GP van Japan.

Ondertussen werd wel zijn overstap in 2019 naar de MotoE bekendgemaakt en daarover maakte hij het volgende bekend:

Dit wordt zonder twijfel een belangrijke stap in mijn carrière”, zegt Xavier Siméon. “Ik hou van het idee dat ik deel uitmaak van een eerste wereldkampioenschap met een volledig nieuwe generatie aan competitiemotoren. Het zal iets helemaal anders worden, maar ook iets heel boeiend. Ik heb over deze beslissing maanden nagedacht want ik ben op een moment in mijn carrière gekomen dat ik de juiste beslissingen voor de toekomst moet maken. Ik heb een jaar meegedraaid in de MotoGP, en dat was helemaal niet gemakkelijk, en nu ben ik blij dat ik dit nieuwe avontuur kan aanvangen. Ik kan amper wachten om met de tests te beginnen en te kijken wat we kunnen bereiken. Ook al zijn de motoren helemaal anders, toch is het niveau aan rijders even hoog als in de andere categorieën. Er zijn nu nog vier races te gaan in het huidige kampioenschap. Vanaf hier, tot in Valencia ga ik vastbesloten en hard doorvechten met het team, met het voornemen om enkele punten te scoren in de MotoGP.”

(foto: esponsorama)