Honda wereldkampioen

De MotoGP was misschien wel de rustigste race van het hele weekend. Valentino Rossi kwam met de Yamaha bij de start beter weg dan merkgenoot Zarco en vestigde zich aan kop. Lange tijd leek hij op weg naar de overwinning, voor een opzittende Marquez. Echter, met nog vier ronden te gaan gleed de grootmeester onderuit. Dat plaveide de weg voor Marc Marquez die met zijn tiende zege van het seizoen nu ook de wereldtitel voor de constructeurs definitief bracht naar het kamp van Honda.

Bagnaia maakt het af

In Moto2 zat een titel voor Francesco Bagnaia eraan te komen. Ook hier een hoofdrol voor Valentino Rossi want het was zijn VR46 Sky racing team dat de doorslag gaf. Schoonbroer Luca Marini ging van bij aanvang aan de leiding, achtervolgd door Miguel Oliveira en het KTM team. Maar Marini reed naar zijn eerste zege, Oliveira kon niet beter doen dan een tweede plaats en met Bagnaia op de derde plaats was het kampioenschap beslist.

 

Jorge Martin springt naar titel

De meest rumoerige race was de Moto3. Marco Bezzecchi (Pruestel Redox) moest bij voorkeur winnen en in ieder geval voor rivaal Jorge Martin (Del Conca Gresini) eindigen. Dat leek aanvankelijk te lukken met Bezzecchi aan de leiding van de wedstrijd. Alleen leek Martin pas wakker te worden met een twaalftal ronden te gaan. De Spanjaard met het gekende nummer 88 rukte vanop een tiende positie naar voren, nam de leiding over, sloeg het gat en won de race. Nu moest Bezzecchi bij de top 4 eindigen om zijn kansen gaaf te houden. Maar in een zegehongerig peloton slaagde hij daar niet in. Bezzecchi werd naar positie vijf verdrongen en zag Martin met de wereldtitel gaan lopen.